شاید این ارزش غذایی خرما باشد که موجب شده است از روزهای بسیار دور و در فرهنگهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. خرما طعم خاص و ویژهای دارد و منبعی عالی از انرژی طبیعی است. البته دارای مواد معدنی بسیار و انواع ویتامینها نیز هست. خرما در رژیم غذایی روزانه نقش بسیار مهمی دارد و جایگزین بسیار مناسبی برای شیرینیهای مصنوعی و تنقلات ناسالم است. خرما خواص ارزشمندی دارد؛ از بهبود هضم غذا و بالا بردن انرژی بدن گرفته تا کمک به حفظ سلامت استخوانها. اما برای بهره بردن از فواید خرما باید به میزان مصرف آن در روز توجه داشت. در ادامه درباره خرما، خواص و ارزش غذایی آن اطلاعات بیشتری آورده شده است.
جدول ارزش غذایی خرما
خرما شامل ریز مغذیها و درشت مغذیهای بسیاری میشود. ارزش غذایی خرما به عنوان یکی از پرمصرفترین خوراکیها مهم تلقی میشود. خرما یک خوراکی سالم است و در رژیم غذایی افرادی که قصد کاهش وزن دارند دیده میشود. در ادامه جدول ارزش غذایی در 100 گرم خرما آورده شده است.
جدول ارزش غذایی در 100 گرم خرما |
|
کالری |
277 کیلو کالری |
کربوهیدرات |
74.97 گرم |
پروتئین |
1.81 گرم |
چربی |
0.15 گرم |
آب |
21.32 گرم |
فیبر |
6.70 گرم |
قند طبیعی |
66.47 گرم |
ویتامین آ |
7.00 میکرو گرم |
ویتامین کا |
2.70 میکرو گرم |
تیامین (ویتامین ب1) |
0.05 میلی گرم |
ریبوفلاوین (ویتامین ب2) |
0.06 میلی گرم |
نیاسین (ویتامین ب3) |
1.61 میلی گرم |
کولین (ویتامین ب4) |
9.90 میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب5) |
0.81 میلی گرم |
ویتامین ب6 |
0.25 میلی گرم |
فولات (ویتامین ب9) |
15.00میکرو گرم |
کلسیم |
64.00 میلی گرم |
آهن |
0.90 میلی گرم |
منیزیم |
54.00 میلی گرم |
فسفر |
62.00 میلی گرم |
پتاسیم |
696.00 میلی گرم |
سدیم |
1.00 میلی گرم |
روی |
0.44 میلی گرم |
مس |
0.36 میلی گرم |
منگنز |
0.30 میلی گرم |
اطلاعات بیشتر درباره ارزش غذایی خرما
جدول ارزش غذایی خرما نشان میدهد که چرا خرما به عنوان یک میان وعده بسیار سالم معروف شده است. ویتامینهای آ، ب6 و کا موجود در خرما برای بهبود بینایی، تقویت سیستم ایمنی و سلامت استخوانها مفیدند. پتاسیم برای حفظ سلامت قلب و کاهش فشار خون مؤثر است و منیزیم به بهبود کارکرد عضلهها و عصبها کمک میکند. مس نیز برای تولید انرژی و حفظ سلامت سیستم ایمنی کاربرد دارد.
فیبر زیادی که در خرما وجود دارد موجب شده است آن را برای بهبود هضم غذاها و جلوگیری از یبوست مورد استفاده قرار دهند. مصرف منظم خرما میتواند در تنظیم حرکتهای روده و پیشگیری از مشکلات گوارشی تأثیرگذار باشد. فیبر موجود در خرما به پایین آوردن سطح کلسترول خون و کنترل قند خون کمک میکند. به همین علت میتوان آن را در برنامه غذایی افراد مبتلا به دیابت گنجاند. البته بهتر است افراد دارای بیماریهای خاص و مزمن پیش از استفاده از خرما با پزشک معالج خود مشورد کنند.
درست است که ارزش غذایی خرما موجب شده است در رژیم غذایی همه افراد دیده شود، اما نباید سر خود آن را جایگزین داروهای شیمیایی کرد. خرما به علت داشتن قند طبیعی بالا یک منبع عالی از انرژی سریع است. همین ویژگی موجب شده است که همواره مورد توجه ورزشکاران باشد. برعکس شیرینیهای مصنوعی قند طبیعی خرما به آرامی وارد جریان خون میشود و جلوی افت ناگهانی قند خون را میگیرد.
خرما خواص آنتی اکسیدانی هم دارد که در مقابله با رادیکالهای آزاد و کاهش التهاب مؤثر است. فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و فنولیک اسیدها آنتی اکسیدانهای موجود در خرما هستند که نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارند.
فواید و ارزش غذایی خرما برای بدن
فواید و ارزش غذایی خرما برای سلامتی بدن در ادامه آمده است.
بهبود گوارش
مصرف خرما به افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند توصیه میشود. خرما میتواند بهبود هضم و سلامت گوارش را به همراه داشته باشد. فیبر موجود در خرما حرکات روده را تنظیم میکند و در کاهش یبوست مؤثر است. ضمن این که در حفظ تعادل میکروبیوم روده و پیشگیری از مشکلات گوارشی تأثیرگذار است.
تقویت قلب و کاهش فشار خون
در جدول ارزش غذایی خرما اشاره شد که حاوی مقادیری پتاسیم است که برای سلامت قلب مفید است. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک میکند. ضمن این که خطر مبتلا شدن به بیماریهای قلبی و سکته را کمتر میکند. منیزیم موجود در آن هم در کارکرد قلب و عروق مؤثر است و نقش مهمی در کاهش فشار خون دارد.
خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی
خرما آنتی اکسیدانهایی دارد که در پایین آوردن التهاب و مقابله با رادیکالهای آزاد در بدن تأثیر دارند. آنتی اکسیدانهای موجود در خرما در پیشگیری از برخی بیماریها مؤثر هستند. ضمن این که در کل در حفظ سلامت عمومی بدن و بهبود کارکرد سیستم ایمنی بسیار کمککننده هستند.
سلامت استخوانها
وقتی درباره ارزش غذایی خرما صحبت میشود، نمیتوان به وجود کلسیم، منیزیم و فسفر اشارهای نکرد. وجود این مواد معدنی در سلامت استخوانها ضروری هستند. مصرف منظم و روزانه خرما میتواند به تقویت استخوانها منجر شود. همچنین، مصرف خرما میتواند جلوی مبتلا شدن به برخی بیماریهای استخوانی مثل پوکی استخوان را بگیرد. خرما به بهبود تراکم استخوانی و حفظ سلامت مفصلها نیز کمک میکند.
مدیریت وزن
خرما شیرین و انرژیبخش است، ولی به علت داشتن فیبر و مواد مغذی در مدیریت وزن کاربرد پیدا کرده است. فیبر خرما در مصرفکننده حس سیری به وجود میآورد و جلوی خوردن مواد غذایی غیر ضروری را در طول روز میگیرد. میتوان به راحتی خرما را جایگزین تنقلات ناسالم و شیرینیهای مصنوعی کرد.
- ۰ ۰
- ۱ نظر
تغذیه سالم و متعادل میتواند به پیشگیری از بیماریها و حفظ وزن مناسب کمک کند. این مقاله شما را با اصول رژیم غذایی آشنا میکند.
https://todiet.namablog.net/